Ett annorlunda Nyår

“Gör du ingenting händer heller ingenting…” …

Som rubriken visar hade jag (för mig) ett annorlunda Nyår. Ett nyår där jag valde att fira helt och hållet själv, från start till slut. Dagen startades med ett långt och personligt brev till någon som jag tycker väldigt mycket om, som jag inte träffat på länge men önskar återfå kontakten igen. Under 2020 har jag insett mer och mer, livet är för kort för att inte levas fullt ut. Skulle jag inte få berätta det här för honom och något skulle hända… nej, jag måste chansa för min känsla var så stark. Det var med ett bultande hjärta över hur brevet skulle mottas som jag la det några timmar senare i brevlådan.

Därefter vandrade jag många timmar ute i vår fantastiska natur. Jag hade inget mål, jag skulle ingenstans bara tillbringa min dag utomhus, i tystnad och med varm morotsoppa.

Dagen avslutades med en kopp te, lite godis och en bok uppkrupen i soffan under en mysig filt. Mitt reflektionsblock fanns så klart också med. När jag satt och skrev om mina tankar inför 2021, med huvudrubriken ”Var bara dig själv”, tittar jag ut genom mitt fönster och ser att årets sista fullmåne tittar in på mig. Ett starkt och klart sken på årets sista kväll. Kärleksfullt, hoppfullt och så mäktigt! Någon timme senare försvann månen bakom en färgsprakande himmel av Nyårsraketer.

Var bara dig själv. Jag tror säkert att det är precis de orden du skulle ge till din vän, din kärlekspartner, dina barn… var bara dig själv. Och man skulle också acceptera att personen i fråga faktiskt var bara sig själv. Men varför är det mer komplicerat att säga och mena de orden när det gäller oss själva?

Ditt jobb i livet är inte att eftersträva någon annan, ditt enda arbete som du har under detta jordeliv är att vara du. Så vem är du? Innerst inne? Tycker du om den du är, där du är idag. Är det du? Eller finns det något du kan påverka, göra just nu till en förändring för ett steg närmare dig själv? Att bli ditt verkliga, autentiska jag. Vad tänker du om dig själv? Hur viktig är du?

2020 har varit ett annorlunda år på många olika sätt, men också ett år där mer tid för reflektion har erbjudits oss alla. Om vi själva har velat ta till oss och prioriterat in den tiden i våra liv. Jag har ännu starkare insett betydelsen av att omfamna det som jag tycker är viktigt i livet, hur viktigt det är att våga vara mig själv. Stå upp för mig själv och det jag tror på. Att umgås med människor som stärker och lyfter energierna. Ett annorlunda år, en annorlunda Nyårsafton… men ett nytt år blev det i alla fall…

Tack för att du stannade till och läste mina tankar. Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

2 thoughts on “Ett annorlunda Nyår

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *