Du kan inte lägga din lycka i andras händer

Strax efter fredagens blogginlägg – Hur gick det efter brevet som jag skickade – började mejl rulla in. Jag är så glad för er tid och för alla era fina ord. Men, det har också kommit många hårda ord om min vän, och där vill jag med detta inlägg sätta stop så fort jag kan.

Jag är obeskrivligt tacksam för alla era fina ord och all er omtanke. Men jag vill i detta inlägg berätta att jag inte på något sätt är arg på honom utan jag är förvirrad över hans beteende. Det är “baksidan” med att vara en HSP:are. När ord och energier inte överensstämmer med den nuvarande handlingen. Visst har jag dagar då förvirringen är större än andra dagar. Jag är ju bara en människa med tankar, känslor och hormoner som vibrerar i min kropp jag med. Men att välja att känna ilska och hat, det finns inte i min värld. Hur kan jag känna ilska över någon som jag tycker om?

Vi alla har alltid ett ansvar över hur vi väljer att agera. Du kan inte lägga din lycka i andras händer, för då väljer du också att lägga din olycka i andras händer. Du suddar ut ditt egna ansvar i livet. Kom ihåg, Du är regissören i ditt liv.

Han har valt att inte finnas med i mitt liv just nu och det måste jag acceptera. Som alla mina vänner kommer han ändå alltid ha en plats i mitt hjärta. Kanske tycker några att detta låter helflummigt men, jag tror att människor kommer in i varandras liv för att hjälpa varandra att växa, på ett eller annat sätt. En del väljer sen att stanna kvar, en del väljer att gå vidare.  

Jag får också erkänna att jag hade nog innan min utmattning haft ett lite mer hårdare tonfall och tänk än vad jag har idag… Nu känner jag att jag inte har tid att gå omkring och vara arg. Min tid, mitt liv är för värdefullt för det. Och er tid och erat liv med.

Är han glad och lycklig, blir jag glad och lycklig. Och jag hoppas innerst inne att han känner detsamma för mig. För det är väl det vänskap handlar om, att vilja sin väns lycka och välgång.

Tack för att du stannade till och läste mina tankar. Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

One thought on “Du kan inte lägga din lycka i andras händer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *