Du kan alltid hitta något som är fel

Dina tankar påverkar dina upplevelser och känslor“…

Ibland i en diskussion med några vänner hör jag orden, ”Jag vet att du säger att man inte ska tänka negativt men…” och så kommer en radda med negativa ord och tankar och några förklaringar till varför man har all rätt att tänka dessa tankar….

Alla människor tänker negativa tankar, vi är som jag i tidigare inlägg skrivit inga förprogrammerade robotar. Det jag menar är att det är viktigt att du blir medveten om att dina tankar påverkar dina upplevelser och känslor.

Tankar är det som bestämmer vilka känslor man känner, i och med det hur man då upplever sitt liv. Att det kommer gå raka vägen åt skogen, eller wow jag fixar det här!

Jag trivs i tvåsamhet. Att ha någon att mysa och skratta med, dela min vardag med… Så separerar och flyttar jag mitt i denna pandemi… och nu kommer julen också… och ännu mer ensamhet i min lilla lyhörda etta. Jag kan fortsätta att grotta ner mig i hur annorlunda denna jul kommer att bli, OM jag väljer att tänka tankar som fokuserar på en lyhörd etta i ensamhet.

Backar jag bandet om mitt liv och minns tillbaka, förra julen, 2019 var ingen härlig upplyftande jul för mig. Stress och frustration av avsaknaden om min egna lägenhet, då bodde jag fortfarande kvar i vår då gemensamma villa. Stress och frustration över att människor runt omkring påpekade att jag och Andreas skulle ”kämpa lite till” med vårat förhållande, vi som är så bra vänner. Plus att jag strax innan julledigheten haft ett rejält bråk med en vän vilket påverkade min utmattning ordentligt. Jag låg och grät under hela julhelgen, tårar som inte gick att stoppa. Och jag som trodde jag äntligen hittat min inre balans. All den stress och frustration jag kände och tänkte då påverkade min kropp negativt.

Förra julen levde jag i tvåsamhet men var ändå i tankarna och i känslan av ensamhet. I år väljer jag ett annat sätt att tänka.

Du kan alltid hitta något som är fel eller dåligt i ditt liv, om du väljer att fokusera dina tankar för att hitta felen… Jag är tacksam för att jag är människa och har tankar som väcker känslor. Är jag glad skrattar jag, är jag ledsen gråter jag, är jag kär ja då pirrar det i hela kroppen! De fysiska känslorna klarar ingen robot av att uppleva, inte heller valet av egna tankar, oavsett om det är negativa eller positiva. Så omfamna dem alla, bara för att du kan.

Det här inlägget fortsätter egentligen en sida till, men jag har valt att stoppa här och istället fortsätta nästa fredag med några tips – Att släppa tankar och landa i nuet.

Tack alla som väljer att fortsätta följa mig. Tack för alla upplyftande ord som lyfter mig. Ni är alla så fantastiska!

Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

2 thoughts on “Du kan alltid hitta något som är fel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *