Du har det mod som krävs

>> Du är modigare än du vet, starkare än du tror och klokare än du förstår <<

Jag älskar att starta mina mornar i lugn och ro. Tar på mig min morgonrock, tänder några ljus och sätter mig i skräddarställning i soffan med slutna ögon. Jag följer gärna mina andetag under några minuter, känner in min kropp hur den mår, drar några kort för dagen samtidigt som jag dricker mitt kaffe. Allt sker under tystnad.

När det är gjort då fuldansar jag till en låt, för att väcka energierna i kroppen igen. Jag blir så härligt glad av att dansa och röra på mig! Tips ->I morse var det till låten Rise Again med Gustaf & Viktor Norén.

I veckan ramlade kortet MOD ut från Lee Segeres healingkort, det är ett av korten ur serien rotchakrat – Du har det mod som krävs. VÄRLDEN BEHÖVER MODIGA MÄNNISKOR och du är mycket, mycket modigare än vad du är medveten om. Om du tänker efter gör du varje dag saker som kräver mod. Du möter återkommande situationer där du får anstränga dig för att inte bli rädd, stressad eller arg. En djupt liggande instinkt vill få dig att fly men istället väljer du att använda ditt mod. (En del av text om MOD ur boken).

Tog fram mitt skrivblock och började skriva om MODiga saker som jag redan har gjort, om vad MOD står för mig:

  • MOD för mig är att våga vara sann mot mig själv. Att gå min väg oavsett vad andra tycker. Vilket i sin tur kan leda till att inte vara omtyckt av alla. Visst kan det vara skönt och bekvämt att ha en yttre fasad där alla ”älskar mig”, men det är ännu skönare att bli älskad för den jag är.
  • MOD för mig är att blogga. Att ta ett steg in i det totalt okända då jag inte vet vad jag kommer att mötas upp av. Jag blottar mig i mina tankar och känslor, i livets alla up´s and downs.
  • MOD för mig är att våga börja köra bil igen. I min utmattning kraschade min hjärna, jag glömde bland annat bort vilken sida föraren skulle sitta på. Jag glömde till och med bort hur jag startade bilen. Idag ler jag så fort jag sätter mig i bilen, på rätt plats och vrider om startnyckeln.
  • MOD för mig är att våga separera från en Kärleksrelation där vi under tiden vuxit åt varsitt håll. Att separera utan arbete och fortfarande i utmattning. Men se, två år senare står jag fortfarande upp och både jag och Andreas mår så mycket bättre. Och är fortfarande goda vänner.
  • MOD för mig är att våga börja känna igen. Öppna mitt hjärta och släppa in en annan själ med risken att bli avvisad. Men då jag är en känslomänniska som också tycker om närhet och beröring, skulle jag bara förminska mig själv om jag går omkring och är rädd för att inte våga känna, att inte våga släppa in. Att inte få känna det där härliga pirret igen. Att inte få prata om det som berör, djupt där inne. Tillsammans med någon som är lika MODig som jag.

Så, om du är MODig och vågar ta chanser eller ta risker för att utveckla dig själv, då är du en vinnare i mina ögon oavsett vad som än händer. Och världen behöver MODiga människor som tänker och känner med hjärtat.

Vad är MOD för dig? Vill du dela med dig?

Nu önskar jag dig en underbar helg och kommande vecka. Tack för att du läser, kommenterar, gillar och/eller delar. Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

4 thoughts on “Du har det mod som krävs

  1. Mod för mig i mitt liv har varit att flytta, byta arbetsplats, bryta eller gå in i en relation, att välja och välja bort, att testa att göra det jag egentligen är rädd för….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *