Det kom ett budskap till dig och mig

“Se med Kärlek på världen”…

Jag erkänner, jag har varit i en typ av limbo av coronatristess, och där livet snurrat på i en takt där kropp, själ och sinne inte riktigt hinner följa med. Uppförsbackar och nerförsbackar. Eftertankar kring några märkliga ageranden och beteenden som finns runt omkring mig. Även om jag tror att alla möten kommer till oss för att vi ska lära oss av dem, kan de ändå ibland väcka frågetecken som kan vara lite kruxiga att räta ut. Inombords hör jag rumpnissarna i Ronja Rövardotter, deras lite gnälliga götamål: ”Voffor gör di på detta viset”. Detta kombinerat har lett till det värsta för en bloggare, det vill säga, idétorka.

Oavsett om jag tror att mina tankar formar min framtid och jobbar medvetet med positiv psykologi med mig själv varje dag, så tänker jag också att det är fullt normalt att ha den här tristessen i allt som är just nu. När samhället och världen är i en overklig pandemi. Men ändå lite extra skört i en kropp som är en gnutta stressallergisk. Där ett litet bakslag kan leda till en omtumlande berg-och-dalbana inombords om ena vågskålen av livet är osynligt överbelastad.

Förra onsdag gick jag på en kvällspromenad med en vän. Jag var inte alls på humör men han peppade mig till att följa med. När vi gick där i skogen och pratade om livet kände jag hur han la sin hand på min arm. Vi stannade till och jag hörde honom viska: ”Titta, är det inte ett rådjur där framme?” Längre fram stod ett vackert rådjur som tittade på oss innan han stolt skuttade in i skogen igen. Jag minns att jag log och hur hjärtat blev alldeles varmt.

När jag kom hem gick jag till min bokhylla och plockade fram Solögas bok, Djurens språk och slog upp Rådjur.

Bejaka kärleken i ditt liv. Min gåva till dig är att få kärleken att växa. Rådjurens visdom är att se med kärlek på världen. För dig gäller det att begagna dig av deras synsätt och att stärka kärleken i ditt liv genom att ge kärlek till dig själv och till andra.”

Jag tar till mig av rådjurets budskap och älskar mig själv och sänder också kärleken vidare till dig. Sänd gärna Kärleken vidare du med. I min tanke sänder jag också kärlek till de som får mig att tänka som rumpnissarna ”Voffor gör di på detta viset”. Jag tror de kan behöva ett extra litet ”kärleksskott”, kanske leder det till att de börjar kärleksfullt reflektera över sig själva och sina handlingar, ”Voffor gör jag på detta viset”.

En extra tacksam och kärleksfull tanke till min vän Martin som tog med mig ut på kvällspromenaden, när motståndet var som störst. Dessa stunder är så värdefulla. Citerar min vän Maria, ”Gå på promenad fast man först inte riktigt känner för det, men det gav mer än vad man trodde.”

Nu ligger en ny video ute på min YouTube kanal, en inspirationsvideo om Kärlek och relationer. Välkommen in för att ta del av mina tankar.

Stor kram till dig från mig.

Kram Anki
www.pearlnharmony.se

3 thoughts on “Det kom ett budskap till dig och mig

 1. Idé torka ❤️

  Saxat: ””Rövardotter, deras lite gnälliga götamål: ”Voffor gör di på detta viset”. Detta kombinerat har lett till det värsta för en bloggare, det vill säga, idétorka””.

  Jo som de dära gamla tidens filosofer/vetenskapsmän… fysiker… astronom… /uppfinnare/konstnärer…
  De där som tog fram kort med symboler/bilder/soffor på med olika innebörd, just pga idétorka/limbo/såg ingen lösning på vad det nu var.. kort för att öppna upp tankebanorna igen, öppna dörrarna till möjliga lösningar, ge idéer, uppslag.

  Tänkvärt❤️

  1. Katarina, vilken intressant tolkning och analys du delade med dig utav. Som du skriver, tänkvärt ❤️
   Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *