Det gör inte ont längre

>> I mitt lilla hjärta bor, finns det plats med oändligt många känslor och tacksamhet. Jag väljer själv vad som ska få min uppmärksamhet… <<

Under ett par veckor har jag bokstavligen överösts av tecken, budskap, utmaningar och symboler. Bland annat i mitt önskade drömarbetsliv har jag fått fysiska tydliga tecken och symboler om att vara fortsatt optimistisk. I mitt önskade romantiska kärleksliv likaså. Men den starkaste känslan var när jag vaknade i tisdagsmorse och kände, det gör inte ont längre.

Denna inre resa som jag äntligen har landat i handlar om min ofrivilliga barnlöshet, och alla utmaningar man som barnlös dagligen möts utav. Som en kvarglömd bebisstrumpa i tvättstugan. Som en ultraljudsbild över ett litet knyte som är på väg. Glass och lek bilder på barn på sociala medier. Studentbilder. Eller vänner som har fått barn och man står inför det första mötet med detta fantastiska mirakel. Ett mirakel som väcker känslor och man vet inte hur man kommer att reagera.  Ja, listan kan göras lång.

Tack Janne och Karin för att jag fick låna denna bild av er underbara son “Pinneman” Elliot.

Mitt tydliga uppvaknande landade i när en vän till mig bad mig göra ett smycke till hennes väninna som upplevt två trauman på kort tid. Att förlora två barn är en sorg som ingen annan kan förstå. Min vän hade två smyckesalternativ som hon sett på min hemsida, med önskemål om ett extra hjärta till. Som alltid när jag skapar sätter jag mig för en stunds meditation för att känna in. Jag kände hennes sorg över sina två änglabarn… men min personliga sorg fanns inte där. Det gjorde inte ont i mitt hjärta på samma sätt längre, som det har gjort i många många år.

Det här blev resultatet på smycket. Ett klusterhjärta med tankar som kom >> Den villkorslösa Kärleken till allt jag kan se, men också till allt som jag inte kan se. Det ligger i mitt hjärta. Ömt och tillitsfullt. För alltid och oändligt. <<

Grunden till detta silversmycke skissade jag på under min IVF som jag senare döpte till – I mitt lilla hjärta bor -. Ett smycke som jag aldrig tidigare har velat göra en förändring på, inte förrän nu. Jag är så ödmjukt tacksam att jag fick den äran att skapa detta till min väninnas väninna. För genom detta kände jag att mitt helande var över. Tror ni det kommit tacksamma tårar? Massor!

Veckans reflektion plus en övning – Som många vet, att läka sig själv är inget quick fix. Det tog nästan tio år för mig att läka min sorg över min ofrivilliga barnlöshet, men nu känner jag mig hel igen. Jag har i mina dagliga meditationer skickat ljus och kärlek till situationen och bett om läkning och helande. Kan jag läka trauman och stor sorg, så är jag fullt övertygad om att så kan även du. Oavsett vad det än handlar om. Låt det ta den tid det tar. Jobba med dig själv och dina tankar. Allt kommer läkas och bli bra en dag. Återigen, kan jag så kan du.

På min YouTube kanal ligger nu en ny video, en guidad meditation i >> att läka en sorg.

Ta hand om dig och varandra.

Kram från en obeskrivligt tacksam Anki
www.pearlnharmony.se

One thought on “Det gör inte ont längre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *