Corona och livets kontraster

“Meningen med livet är att skapa mening i livet”…

Förra helgen satt jag uppkrupen i min soffa med ett glas rött och funderade på livet och det som är runt omkring. Jag lyssnade på grannen som hade fest på andra sidan av den lövtunna väggen. En vän till mig skickade också små meddelanden under kvällen, hon ville att jag skulle komma på den festen som hon var på. Jag satt i min soffa och tänkte på att det är ett år sedan som jag fick nycklarna till min lägenhet. Ett år sedan som Andreas och jag äntligen kunde fullborda vår separation. Men jag har inte haft någon inflyttningsfest än, för strax efter jag fick lägenhetsnycklarna i min hand bröt pandemin ut.

Jag är inte rädd för corona, snarare handlar det om respekt. Respekt till mig själv och till andra och följer därför restriktionerna. Jag tänker att de finns ju här av en anledning… Hade jag varit rädd och frustrerad då hade jag valt att säkra min dörr med både lås och bom och stängt in mig tills allt blir bra igen. Istället har jag valt att acceptera att nu är det som det är.

Jag har valt att ägna denna tid till stillhet och reflektion, till det som ger min själ och mitt sinne näring. Jag har varit mycket ute i naturen, i naturen kan jag andas och stilla mina tankar. Jag har mediterat mycket och funderat över vem jag är och vem jag vill vara när allt detta är över. Jag har skrivit mycket och mer lyssnat inåt och uppåt än utåt…

Jag tycker om att vara i ensamhet, jag lider inte som många andra av att vara själv. Men vi människor är trots allt flockdjur och mår bra av att känna tillhörighet och gemenskap. Därför har jag några vänner som jag träffar var och en för sig, som jag känner stor tacksamhet över att de alla finns i mitt liv. Alla berikar de mitt liv med långa promenader, samtal med härliga skratt men också med djupa tårar ibland, mysiga luncher och filmkvällar.

När pandemin är över då kommer en inbjudan till min inflyttningsfest. Då vill jag samla alla mina fina vänner under ett och samma tak. Kramas och skåla för livet.

Men just nu kommer jag välja att vara en filosoferande ensamvarg som följer restriktionerna som getts oss. För min skull och för din skull.

Nu finns också en ny video ute på min YouTube kanal – Att möta känslan av utanförskap. Varmt välkommen in och ta del av mina tankar.

Tack för att du stannade till. Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

3 thoughts on “Corona och livets kontraster

  1. Alltid lika fint och träffande i allt du skriver i bloggen, och nu senaste om utanförskap i videon, sagt det en gång förut om att skriva en bok 😉 skulle köpa den direkt❤️
    Kram Sis 💐 /Carina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *