Boktips och budskap för helgen

“Innan du sluter ögonen ikväll, var nöjd med vad du har gjort, var tacksam för allt du har och var stolt över vem du är.” – Okänd.

Boktips

Jag uppskattar verkligen att jag bor i ett land med fyra årstider, men jag är ingen höst eller vintermänniska. Jag gillar värme. Dock kan jag ändå tycka att det är rätt mysigt att tända några ljus, bädda ner mig i soffan med en kopp te och en inspirerande bok. Så har jag också gjort under denna vecka under tiden som regnet har störtskurat/duggregnat utanför. Jag bäddade ner mig i soffan tillsammans med en liten höstförkylning och boken – Själens berättelser, skriven av Gary Zukav. En bok jag varmt rekommenderar om du vill arbeta med din andliga utveckling. Boken var lätt att läsa och fick mig att hitta händelser i mitt liv som jag med lätthet kunde relatera till och reflektera utefter. Ömsom skratt, ömsom tårar.

Boken består av femtiotvå korta berättelser, en för varje vecka under året. Läsaren kan tänka efter vad berättelserna har att säga, uppmärksamma vilka känslor de väcker och om de känns sanna för honom eller henne… Han visar hur vi alla kan vara på väg mot större helhet, mognad och positiv förändring”. Text tagen från baksidan av boken.

Budskap

Igår efter min kvällsmeditation skulle jag precis till att skriva dagens blogginlägg, då jag fick en känsla av att jag skulle dra ett kort till alla er fina läsare som följer och läser min blogg. Kortet jag drog var Nio i Stavar. Så här kommer helgens budskap till er.

Stavar i tarotlekar representerar elementet eld och styr stjärntecken Vädur, Lejon eller Skytt. Stavar är bra att ha i en läggning, utan stavar händer ingenting utan kan ofta stanna vid bara en tanke. Här handlar det med andra ord om ett agerande. Siffran nio står för kontemplation och avslutande. (Passande också att idag är det fredagen den 18:e. 1+8=9.)

Min tolkning av Nio i Stavar – Du har kämpat med något ett tag nu och lagt ner hårt arbete för att nå din dröm. Fortsätt precis som du har gjort, du är på rätt väg men det är en liten bit kvar till fulländning. Allt arbete som du har lagt ner kommer att betala sig längre fram. Kom ihåg – du klarar mer än du tror! Mannen på kortet står med en stolt hållning och bakom sig har han en följeslagare i lejonet. Stå du också med en stolt hållning och ha tillit till att du också har någon bakom dig som hjälper till. En guide eller en andlig vägledare. Lita på den inre vägledning som du får och var uppmärksam på dina drömmar, för även drömmarna vägleder dig. Stavar i Nio handlar mycket om styrka, kraft och mod.

Vill du veta mer om hur jag jobbar med mina tarotkort? Välkommen att kika in HÄR.

Ni som följer min MEDITATIONSUTMANING 100 DAGAR hittar del nio HÄR Denna gång handlar övningen om att notera nuet. En mycket enkel övning som du med fördel kan göra tillsammans med dina barn, eller om du jobbar på förskola och vill utveckla närvaron hos dina förskolebarn. En bra grund att stå på.

Nu får jag önska er alla en trevlig helg. Kom ihåg – Du klarar mer än du tror!
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

5 thoughts on “Boktips och budskap för helgen

 1. Åh, tack för budskapet som hjälpte lite i en komplicerad “relation”. En vädur som är svår att få ett grepp om och själv är jag skytt, många starka och känslomässiga budskap kommer i mina “drömmar” men i vaket tillstånd vill jag mest bara fly eller få klarhet. Önskar dej en underbar helg???‍♀️

 2. Tack. Det med bekräftar här gåtan som vart i evighet och i flera år. Men jag anser kommer stanna i tanken. Ta fatthet.
  Jag har bearbetat det tackat gott vidare.
  Men det har han inte gjort. Tyvärr står stampar.

  Mitt eget mål har icke med kärlek göra sån dröm har inte jag har lagt det på hyllan.

  Men ett osynligt virus få bort är mitt mål.
  Det är uppenbarligen trist nog inte i mål en.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *