Boktips – Ett vet jag säkert

Om du tycker att något saknas i ditt liv, eller att du inte får det du förtjänar, så kom ihåg att det inte finns någon gyllene väg som leder oss, som i Trollkarlen från Oz. Du leder livet; det leder inte dig.”

Detta citat kommer från Oprah Winfreys bok – Ett vet jag säkert. En av mina många favoritböcker som jag läst genom åren. (Fler favoritböcker hittar ni HÄR.) Sida upp och sida ner sitter jag och nickar instämmande till det som Oprah valt att förmedla om sitt liv och sina tankar, sina känslor. Personliga berättelser på ämnen som glädje, tacksamhet, möjlighet och kraft.

Mina nickande instämningar blandas med både tårar och skratt och får mig att reflektera på ett lättsamt sätt. Tacksamhet för vad jag har, var jag är och vem jag är.

På något märkligt sätt har jag träffat så många människor den sista tiden som känner sån stark avundsjuka på andra. När de sitter och berättar om vad andra har och inte de själva, då hade jag ibland önskat att jag höll den här boken i min hand så jag kunde sträcka över den och säga – Läs den. Känn tacksamhet för vad du har, var du är och vem du är.

Powerwords

Min intention är att på måndagar lägga ut powerwords på mitt Instagram. Ord som får dig att stanna upp och reflektera. Ord och citat som du kan ta med dig under veckan som en påminnelse om livet känns ”lite så där”… Dagens bild blev denna som ni ser på bilden nedanför. Powerwords som jag valt att stansa in i ett silversmycke jag skapade för några år sedan, som en påminnelse till mig själv att ta vara på mitt liv.

Avslutar veckans första inlägg med några rader till ur Oprahs bok;

I dag ska jag försöka göra gott och vara god mot alla jag träffar. Jag ser till att jag använder mitt liv för att förmedla välvilja. För ett vet jag säkert och det är att det jag tänker, det jag säger, det jag gör – allt kommer tillbaka till mig. Och samma sak gäller för dig.

Ta hand om dig och jämför dig inte med andra. Du är du och du duger precis som du är. Kram till er alla med en önskan om en underbar vecka. TACK för att du tog dig tid att läsa mitt inlägg, dela gärna om du tyckte om det du läste. Har du inte läst boken än? Köp den, perfekt läsning i sommar!


Kram Anki
www.pearlnharmony.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *