Balansen mellan att göra och att vara

>> Världen utanför är i konstant föränderlighet och då är det bra om du kan gunga med ibland, utan att tappa ditt fotfäste. <<

Hur ser en normal dag ut för dig? Vad gör du om dagarna? Upp med handen ni som känner igen att ni får den frågan, men upp med handen även ni som också känner igen att ni själva ställer den frågan till någon annan.

Hur skulle det kännas att istället fråga: Hur känns en normal dag för dig?

Hur skulle det kännas om vi bytte ut prestation till det inre måendet. Hur skulle det kännas för dig att sluta göra och istället bara vara?

Dessa tankar kom igår när jag efter en onödigt hektisk vecka satt i soffan med datorn i mitt knä, med noll idé för ett blogginlägg. Och mitt prestations-jag ville pocka på min uppmärksamhet för att skapa lite dåligt samvete att jag inte hunnit med bloggen.

Vår värld är uppbyggd med prestation, det är ingen nyhet. Att träffa människor som har dåligt samvete för att de inte hunnit med ditt eller datt på sina lediga dagar är ingen ovanlighet… att det förväntas att göra och prestera och suddar ut tiden till att bara vara i stillhet. Inte konstigt att folk mår dåligt om de inte hinner stanna upp och landa i det som är. Att lägga sitt fokus på sig själv och sitt inre.

>> Vägen till ett meningsfullt liv innebär att jag behöver hitta mig själv. Till den jag är, till den jag vill vara. Min sanning om hur jag vill leva. <<

Om vi ser på vår kropp och på vårat liv som grunden på ett hus. Bygger vi en bra grund att stå på utan sprickor och skeva golv, skapar vi lättare ett ombonat och stabilt hem. Men bygger vi det allt för fixerat och stabilt för att uppnå en perfekt fasad (för det yttre), kan huset spricka och dra på sig massor av inre skador. Huset behöver en bra grund att stå på, men även ventilation och rörlighet för att vara i en hållbar balans.

>> Världen utanför är i konstant föränderlighet och då är det bra om du kan gunga med ibland, utan att tappa ditt fotfäste. <<

Med dessa avslutande ord vill jag till sist tipsa dig om min senaste meditation på YouTube >> Svensk guidad chakrameditation – Rotchakrat << Rotchakrat som är roten till bra balans i livet.

Och du lova mig, att du här och nu är mer i ditt vara, ditt inre mående istället för i ditt göra, din prestation.

Kram till dig från mig// Anki
www.pearlnharmony.se

One thought on “Balansen mellan att göra och att vara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *