Att våga drömma – Attraktionslagen

”Hemligheten med förändring är att fokusera all din energi, inte på att bekämpa det gamla, utan på att bygga det nya”//Socrates…

Nu i veckan har jag börjat med min visualiseringstavla. En tavla jag brukar göra varje år för att bildligt och visuellt kunna se mina drömmar och mål. Jag har den här bredvid mig nu och i varje bild som jag valt att klippa ut eller ritat dit, får jag en sån där härligt upplyftande, pirrig och positiv känsla.

Jag har alltid varit en drömmare. Under hela mitt liv haft levande tankar, visualiserat och för mig själv skapat inre bilder. Då jag också alltid varit en känslomänniska har jag även känt den verkliga känslan i mina visualiseringar. Känslan som jag har när jag upplever något i den fysiska världen. När jag mer och mer förstår attraktionslagen har jag förstått att mina visualiseringar och känslor har varit både på gott och ont. Attraktionslagen gör ingen skillnad i härliga känslor eller förminskade känslor, utan den hjälper till att ge dig det du önskar. Därför är det viktigt att vara klar över vad jag vill ha in i mitt liv. Att fokusera på det istället för att lägga mitt fokus på vad jag inte vill ha. Även om man fått en knagglig start i livet eller vad det nu än kan handla om, så tror jag starkt på att jag själv kan påverka till en förbättring. Det gäller att komma över den där tröskeln. Att jobba medvetet med mina tankar och för mitt drömliv. Att våga drömma. Att sätta fokus på mitt drömliv.

Det är inte bara de som tror på attraktionslagen som använder sig av visualiseringar för att sätta upp drömmar och mål. Företag använder dem. Idrottsmän och idrottskvinnor. Artister. Vi har ibland bara olika sätt att se på hur saker och ting kommer till oss. Kärnan i det hela är dock densamma. Det är min hjärna som skapar min upplevelse av världen och mitt liv. Det är jag som väljer mina tankar. Det är jag som är regissören i mitt liv.

Viktigt att också komma ihåg – I livets motgångar kommer också insikter -. Som under helgen när min granne ännu en gång spelar musik fram till halv fyra på natten så golv och väggar skakar. Trots mina knackningar i vägg och skickat sms om att stänga av musiken väljer han att inte visa respekt. Även denna gång var ”han inte varit hemma”. Men var han inte hemma då var det en identisk person som min granne, som senare lämnade hans lägenheten under söndag fm. I denna motgång kom min insikt. Jag behövde en ordentlig spark där bak för att visualisera och arbeta starkare in mitt drömboende. Där Kärlek och Lugn finns. Denna lägenhet var bara en mellanlandning efter min separation. För att landa i det som varit och för att kunna starta upp på nytt.

Oavsett om du tror på attraktionslagen, skapa en tavla där du sätter upp allt som är viktigt i ditt liv, allt härligt och positivt som du vill ha in. Klipp, klistra, måla och använd din fantasi till ditt fantastiska skapande! Titta sen på den varje dag och känn den härliga känslan som du får av dina bilder som du själv har valt till din visualiseringstavla. Känn samtidigt också tacksamhet för allt du redan har i ditt liv. HÄR kan du läsa mer om hur jag tänker kring attraktionslagen, för jag menar inte att man bara kan sitta hemma i soffan och tänka in sina drömmar, du måste också agera för att något ska hända.

Då jag varit riktigt vrålförkyld sen förra veckan har jag sovit, sovit, sovit och tittat på film. Därför vill jag avslutningsvis tipsa dig om en film som handlar just om attraktionslagen, The Secret, Dare to dream. Vill du se en underbar, mysig, tankeväckande, kärleksfull och varm film, Se den! Ett youtube klipp hittar du HÄR. Har du själv någon film du vill tipsa om, en energihöjande film. Lämna då gärna en kommentar här nedanför.

Nu vill jag önska er en underbar helg. Var rädd om dig och varandra och du, våga dröm.

Tack för att du stannade till och läste mina tankar. Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

5 thoughts on “Att våga drömma – Attraktionslagen

  1. Tack för bra skrivet❤️, och känner igen mig med mellanlandningen efter separation med en 1:a och ungdomar som festar och bankar på nätterna.Och gällande film tycker jag Eat pray Love är en fin film och Captain Fantastic med Viggo Mårtenson är en tänkvärd film. Kram bästa du/ Carina

    1. Carina, tack för att du stannade till och delade med dig av ditt liv, och av filmtips ❤
      Tycker precis som du, Eat Pray Love är en fin film. Captain Fantastic har jag inte sett, så det kanske blir kvällens filmmys ?
      Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *