Att ta ett beslut och veta om man väljer rätt…går det?

“Eat glitter for breakfast and shine all day!”

Sitter här vid mitt skrivbord, det är torsdagsmorgon och jag har en ledig dag. Himlen är klarblå och trädens grenar utanför är alldeles stilla. Solens strålar har letat sig in genom mina oputsade fönster och tar sig en dans tillsammans med mina upphängda prismor.

Under tiden som jag sitter och tittar på de regnbågsfärgade cirklarna som dansar från golv till tak i min lägenhet, sitter jag och tänker på ett val jag har i mitt liv. Vad som talar för och vad som talar emot. Vad säger min känsla? Min inre kompass…

Att ta beslut i det lilla och i det stora.

Lek med tanken, att du varje dag måste ringa till en vän och rådfråga inför de mindre besluten, vad du ska ha på dig eller kanske vad du ska äta till frukost… Och så blir det en lång diskussion om vad du har i garderoben eller i ditt kylskåp… Jag tror majoriteten utav oss inte gör så, utan vi tar beslutet själv utifrån vår egna inre känsla. Vi har fullkomlig tillit till oss själva.

Tänk så mycket energi som vi också kan lägga på att ta ett större beslut! Ska jag lämna den här relationen eller vara kvar? Ska jag säga upp mig eller stanna kvar? Ska jag köpa ett hus eller stanna kvar i lägenheten? Ska jag ringa det där samtalet? Skicka sms:et? Och det är ju inte alltid som vi tar ett direkt beslut utan vi bara går och tänker på att ta ett beslut. Det tar så enormt mycket av vår mentala tid!

Att följa din inre känsla. Minns tillbaka till en händelse, en situation, ett tidigare beslut, en relation där du mådde riktigt riktigt bra. Hur kändes ditt bra då? När du mådde eller mår som allra bäst, vad har du för känsla då? Hur får ditt bra dig att må? Det är den känslan som du ska sikta på att känna när du tar ett beslut.

Övning. Här kommer en enkel övning i att öva och följa din inre känsla, din intuition. Ta två lika stora lappar. Skriv JA på den ena och NEJ på den andra. Vik ihop dem och blanda ihop dem. Ställ en fråga och ta en lapp.

  • Om du får ett NEJ på din fråga, hur är känslan då?
  • Om du får ett JA på din fråga, hur är känslan då?

Får du ett nej och känner en besvikelse, en knut i ditt bröst då vet du att det inte var rätt beslut. Får du ett ja och blir upprymd, lätt och ett leende på läpparna då vet du att du valde rätt. Det handlar inte om slumpen utan det handlar om hur din inre känsla är. Ställ din fråga och känn efter vilken känsla du får utav utfallet, belåtenhet eller ett missnöje? Börja också i en mindre skala under tiden som du övar upp din intuition. Exempelvis vilken tröja du ska ta på dig, om du ska ha håret uppsatt eller utsläppt, vad du ska äta till middag…soppa eller köttbullar.

Valet som jag har i mitt liv då, vad skapar det för känsla inom mig? Jag tänker på situationen och får ett stort leende på läpparna och ett inre lugn. En härlig känsla som jag väljer att stanna kvar i. Så frågar du mig om dagens rubrik får du svaret JA. Jag tror att man kan ta ett beslut och veta om jag väljer rätt.

Står du inför ett vägval eller ett beslut? Har du en härlig känsla, blir du glad utav det? Go with the flow and Own your happiness! Men får du ett motstånd, då är det inte rätt tid än att ta ditt beslut än som jag skrev i inlägget HÄR.

Vill du fortsätta öva på din intuition? Missa då inte mina Pick a Card som du hittar HÄR. Lämna gärna en kommentar om du vill. Dela gärna om du tycker om det du läser och varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

One thought on “Att ta ett beslut och veta om man väljer rätt…går det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *