Att sitta fast och konsten att hitta sina strategier

“Sometimes the smallest things take up the most room in your heart – Okänd”.

Det finns inget mer provocerande än att sitta fast i sina negativa tankar. Hur man än försöker kan man vissa dagar inte släppa taget om det som geggat sig fast. Tankar som tycker sig ha all rätt i världen att få ”boa in sig” i hjärnan och i hjärtat. Även fast man är fullt medveten om att de inte alls hör hemma där, så är det vissa dagar extra svårt att krångla sig ur.

För mig är det också provocerande då jag tänker utifrån attraktionslagen, Lika attraherar lika. Och tyvärr, dessa dagar påminner jag mig själv i tanken om att ju mer jag tänker på det negativa, desto längre bort åker min önskan… och så ältar jag vidare på det. Den här veckan har varit en sån vecka. Och till saken hör att jag har haft den hemskaste mensveckan på väldigt länge. Känslorna och hormonerna har varit all over the place, och det har varit ett extra överflöd av allt kan man säga.

Vi är alla människor…

…med tankar och känslor och det är viktigt att komma ihåg att alla kan ha ältande och ”geggiga tanke” dagar, även om du är en mästare i mindfulness eller en nybörjare i mental träning. Eller inte alls tänker på beteendeförändringar eller attraktionslagen. Dina framtida drömmar och mål försvinner inte bara för några ältande dagar. Negativa tankar behöver inte vara katastrofala. Ge inte upp, utan hitta dina fungerande strategier istället som hjälper dig snabbare att komma ur ältandet. Att bryta tankemönstret kort och gott.

Strategier som…

(Jag har sagt det förut och det tål att upprepas tusen gånger till)… Ta en lång promenad med djupa medvetna andetag.

Träna fysiskt eller storstäda ditt hem. (Väljer du att städa, då rensar du både hjärnan OCH ditt hem!)

Lyssna på härlig musik som du blir glad utav och sjung med! (Lyssna inte på hjärtskärande låtar som får dig att tänka på sorg och saknad…).

Se och fokusera på allt det fina som fungerar i ditt liv just nu. Minns tillbaka på allt det härliga som du har upplevt i ditt liv!

Ett fantastiskt stort hjärta som kom i min väg då jag gick i båthamnen i Hjo i veckan. Sommarminnen och härliga känslor!

TACK för att du tog dig tid att läsa mitt inlägg, dela gärna om du tyckte om det du läste eller lämna en kommentar. Önskar dig en fantastisk helg med allt som gör dig lycklig!
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *