Är man sjuk då ska man äta tabletter… eller?

“Om du lyssnar till din kropp när den viskar, då behöver du inte höra den skrika”…

Jag har ett holistiskt synsätt till min kropp, det vill säga, ett helhetsperspektiv på vem hela jag är – Sinne, Kropp, Själ, Ande, Känslor och Tankar. Vi här i väst har på något snurrande sätt glömt bort oss själva som individer och istället lagt vårat fokus på samhällets alla måsten och regler.

Jag har under min tid som sjukskriven inte ätit några receptbelagda tabletter, på sin höjd tar jag någon värktablett. Jag har motvilligt tagit någon sömntablett för att min läkare tyckte jag skulle prova, men hela kroppen skrek – Låt bli! Känner sån tacksamhet över att min läkare lyssnade på mig och jag slapp pressen att äta syntetiska tabletter. Istället tar jag fram min spikmatta, eller min massagekudde, eller mediterar, eller mindfulnessar, eller arbetar med mina egna akupressurpunkter, eller tränar fysiskt, eller går på massage, eller bloggar (kreativt skrivande och få ur mig mina tankar och känslor), eller sjunger eller går ut i skog och natur.

Mina tankar kring den självläkande människan har ibland ifrågasatts…faktiskt också från vänner. ”Är man sjuk så ska man äta tabletter annars så vill man inte bli frisk”. Eller så är man inte på riktigt sjuk… Men jag tror ju på den självläkande människan och min sjukdom handlar i grund och botten om att jag inte lyssnat på min egna kropps signaler, och utkomsten blev en stressad Kropp, Själ, Sinne, Ande, Känslor och Tankar. Utmattningssyndrom. Gör jag något som hela kroppen skriker om att jag ska låta bli, ja då föder jag på med ännu mer stress och jag sjunker längre ner i min utmattning. Om du bryter ett ben så är det inte gipset som läker dina inre skador. Gipset håller benet på plats så din kropp får läka i lugn och ro, inifrån och ut. Men de är lika viktiga båda två, gipset och att läka i lugn och ro. Precis som sjukvården och den alternativa läkningen, enligt mig.

Gång efter gång önskar jag att sjukvården (gipset) och den alternativa läkningen (läka i lugn och ro, inifrån och ut) kunde gå mer hand i hand. Det är så oerhört viktigt att komma ihåg att vi alla människor är olika individer som fungerar på olika sätt. Det finns inget huvudfacit på vad som är rätt eller fel. En del människor blir hjälpta av receptbelagda tabletter, medan vissa får motsatt reaktion. Känner ändå tacksamhet över att jag ser att sjukvården och den alternativa läkningen börjar stegvis närma sig varandra…

TACK för att du stannade till och läste mitt blogginlägg! Lämna gärna en kommentar om du vill. Dela gärna om du tycker om det du läser och varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

One thought on “Är man sjuk då ska man äta tabletter… eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *