Äkta kärlek rostar aldrig

En positiv tanke på morgonen kan förändra hela din dag

En morgon förra veckan, efter min morgonmeditation landade jag i soffan med en kopp nybryggt kaffe. Den härliga doften spred sig in genom mina näsborrar och väckte ett minne till liv. Ett minne från min mamma och pappa, mina fosterföräldrar.

Varje morgon kom pappa med kaffe på säng till min mamma medans hon låg och drog sig kvar i deras säng. Ofta la han också en skorpa eller en halv hembakad bulle på kaffefatet. Den andra halvan åt han själv till sitt morgonkaffe. Delad Kärlek.

Så lätt och så enkelt att visa någon annan betydelsefullhet och omtanke. Om man bara vill.

Jag minns att mamma och jag pratade om det här en gång och hennes ord får min mun att le idag, hon sa; Ture får mig att känna mig uppvaktad varje morgon. Det som kanske gick som en rutin för pappa efter alla år skapade ändå en härlig och kärleksfull känsla hos min mamma varje morgon. Vilken härlig känsla att få starta dagen med. Säg den som tackar nej till att känna sig sedd, älskad och uppvaktad.

Nasse: Hur stavar man till Kärlek?

Nalle Puh: Du stavar det inte, du känner det.

Tack mamma och pappa, mina fosterföräldrar för att ni visat mig hur jag vill känna i en relation. Kärlek, Uppvaktning och Vänlighet. Tack också mina biologiska föräldrar för att ni visade mig hur jag inte vill känna i en relation. Rädsla, Sorg och Oro.

Kontraster i livet som gör att jag lättare kan vårda tacksamhet och äktheten i alla mina relationer, på ett helt annat sätt än om jag bara hade upplevt det ena.

Något som vi ofta glömmer bort är att vi alla har en relation med oss själva. Att sätta grunden för dagen genom en stunds morgonmeditation och en härlig kopp kaffe under tystnad, där skapar jag min känsla av Kärlek och Vänlighet till mig själv.

När jag var ute på min PW häromdagen tänkte jag på veckans blogginnehåll och även vilken rubrik som jag skulle sätta. I huvudet cirkulerade orden – Gammal kärlek rostar aldrig – men orden kändes inte rätt. Då kör en bil förbi mig med en textlogga på en av sidodörrarna – Äkta kärlek rostar aldrig –. Gissa om jag började le och om mitt hjärta blev alldeles varmt! Jag till och med skrattade högt och sa “tack”. Orden landade så väl inom mig. Som om pappa och mamma hörde mina funderingar och skickade bloggrubriken till mig.

Och idag, 28 januari när bloggen publiceras är det pappas födelsedag. Vem vet, kanske är det mamma som kommer med kaffe och skorpa och uppvaktar på säng. där de båda är idag.

Nu önskar jag dig en underbar helg och kommande vecka. Tack för att du läser, kommenterar, gillar och/eller delar. Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

4 thoughts on “Äkta kärlek rostar aldrig

 1. Visst är det härligt när man får ett svar direkt som när du såg bilen med textloggan “Äkta kärlek rostar aldrig”♥️
  Önskar allt gott till Dig!
  Det värmer mitt hjärta att läsa din blogg🙏

  1. Ja det är härligt Eva-Britt 😊 Och stort, när man vågar tro att budskapen som kommer är riktad just till dig 💖
   Kram Anki

 2. Åh vad fint om dina fosterföräldrar och att din mamma kunde ta emot det med kärlek, för det krävs ju också. Tänker på en tidigare sambo-relation där min sambo gav alla i familjen en liten morgongos kind-mot-kind. Jag tyckte det var jättefint till att börja med men med tiden kändes det för mig nästan lite falskt och mer som en rutin utan känsla och jag kunde inte ta emot det som en kärlekshandling. Vår relation mådde såklart inte bra och vi kunde inte kommunicera vilket ledde till separation så småningom. Så jag tänker att omsorgen och kärleken ”behöver synas” på flera sätt och hos båda parter för att kunna uppskattas och tas emot med kärlek.
  Vill också tacka dig för att du gav mig ett annat perspektiv på hur jag ska kunna se på mina föräldrar och min uppväxt med tacksamhet. Ibland är det så lite som behövs för att man ska se saker annorlunda, så tack för ”tacksamhet i att jag blev visad hur jag inte vill leva i en relation ” 🙏❤️ Kram Inger

  1. Så härligt att höra Inger! Din kropp visade dig tydligt med känslan av falskhet vid kindgoset. Underbart 😊
   Det kan släppa väldigt mycket inom en när man ser på livets kontraster. Framsida och baksida på ett mynt/relation/situation…
   Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *