Tänker du negativa tankar om andra?

Visste du att det finns forskning som visar att ungefär 80 procent av alla våra tankar är negativa? Vilket galet slöseri på energi! Tack och lov så är människans hjärna så pass flexibla att vi faktiskt kan ändra våra tankemönster och beteenden. Om vi själva vill.

Vi väljer inte alla gånger vilka människor som vi omger oss med. Vissa kan vara mer energikrävande än andra och negativa tankar kan då bubbla upp till ytan. Det kan vara arbetskollegor, butiksbiträden man möter när man handlar mat, busschauffören, grannarna. Ja listan kan göras lång.

Så gööör man bara inte…

Jag lever mycket utifrån attraktionslagen och har dagligen under de senaste åren fokuserat mycket på vad jag själv tänker och sänder ut för signaler. Tidigare (under min stressade period, strax innan jag hamnade i ett utmattningssyndrom) kunde jag reta upp mig något så fruktansvärt på människors beteenden. På det som inte fanns med i min mall på hur människor “ska” bete sig. Ofta hörde jag mig själv säga “så gööör man bara inte”. Och ni som kan attraktionslagen vet att stress och irritation leder till låg energi, som i sin tur leder till ännu mer stress och irritation…

Det är inte lätt att som vuxen ändra på år av invanda beteendemönster. Det är som att lära sig att gå igen. Men tro mig, det går bara man ger det lite tid.
Visst kan jag även idag känna irritation eller sårbarhet ibland. Jag är ingen robot som man genom ett enkelt knapptryck kan ändra fokus, utan jag är en livs levande människa med tankar och känslor. Men jag har kommit på ett enkelt knep för att snabbare ändra mitt fokus från det negativa till det positiva. Vill du veta hur? Då tycker jag att du ska läsa vidare så ska jag berätta mitt knep för dig.

Vi kan alla göra ett medvetet val

När du märker att negativa tankar om andra personer börjar pocka på din uppmärksamhet, hindra dem så fort du blir medveten om dem. Istället för att fokusera på det negativa, leta fram det som du tycker om hos den här personen. Det kan vara allt möjligt så som exempelvis att han/hon har ett härligt skratt. Han/hon kan ha vackra ögon eller snygg frisyr. Han/hon kan ha ett snyggt smycke eller fina skor. Det finns alltid något positivt hos den här personen som du kan leta fram, om du väljer att se dem.

Vi kan alla göra ett medvetet val över vilka tankar vi vill tänka.

Gör denna övning på alla människor som du möter. Du kan också med fördel tänka denna övning hos personer som du inte träffar dagligen men som du känner att det gnager lite mellan er. Ju mer du övar desto snabbare går det att hitta något positivt. Och jag lovar dig, ju mer du träna desto snabbare går det att det blir en naturlig del i ditt tänkande.

Det gäller bara att ta det där första steget, att stanna upp och fundera på – Vad tänker jag för tankar? Vad leder det till? Irritation eller glädje? Kraft eller motgång? Sorg eller lycka?

Veckans självreflektion

Tänk på en person som det gnager lite mellan er två. Försök hitta något hos den här personen som du faktiskt tycker om. Fokusera på de positiva egenskaperna eller sakerna en stund. Hur känns det inom dig när du ändrar ditt fokus till något positivt hos denna person istället för något negativt? Ändras något i ditt humör? Kring din mun? Dina ögon? Din andning? I din hållning? I din attityd?…

Rätt inställning ger rätt utstrålning.
Let the good vibes rules!

Tack för att du läste hela inlägget. Det betyder ett steg närmare övervägande positiva tankar. Kram!

Anki
www.pearlnharmony.se

Läs gärna också

Inlägget – Mer fokus på det positiva – Där hittar du ännu en självreflektion som lyfter dig och höjer dina Good Vibes!

One thought on “Tänker du negativa tankar om andra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *