Hur förlåter jag någon som inte längre finns?

Förlåt. Ett enda litet ord på sex bokstäver. Kopplat till så oändligt många känslor, tankar och reaktioner. Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om – Kraften med att förlåta -. Då låg innehållets fokus på förlåtelsen till de som man har runt omkring sig, till alla de som finns kvar i den fysiska världen.

Att du förlåter betyder inte att vad den andre personen har gjort är okej. Utan förlåtelsen handlar om något som du gör för dig själv…

Roten till Kärlek och Acceptans

Att förlåta är en kraftfull handling med roten till kärlek och acceptans. Det handlar om att göra sig fri från det förflutna. Att inte låta gamla oförrätter påverka det liv som du lever idag. Det är inte lätt att förlåta alla gånger, men det går. Det är viktigt att komma ihåg att du förlåter för din egen skull, genom att du släpper negativa känslor och geggiga beteendemönster som påverkar ditt liv du lever idag. Du är den största vinnaren med att säga förlåt!

Du kan aldrig kräva att andra människor ska säga förlåt. Den andre personen kanske inte ens vet om att han eller hon har sårat. Och ibland är det också fysiskt omöjligt att få ett verbalt förlåt från någon som sårat, då denna person inte längre är med oss i denna fysiska värld. Men du kan alltid förlåta. Frågan är dock – Hur förlåter jag någon som inte längre finns?

Skriv, visualisera och släpp fri

Sätt dig ner och fundera på vem du saknar förlåtelse ifrån. Leta fram ett fotografi på den personen, finns inget fotografi visualiserar du personen inom dig. Skriv sedan ett brev till honom eller henne. Vad är det som gör dig arg, ledsen eller frustrerad? Varför känner du som du gör? Skriv ner alla dina känslor och tankar, censurerar ingenting utan låt allt komma som du bär inom dig. Avsluta med – Jag förlåter dig och släpper nu energibanden som bundit oss samman. Jag är fri. Du är fri. Tack.

Titta på fotografiet eller visualisera personen inom dig. Läs nu brevet högt för den personen som du saknar ett förlåt ifrån. Våga nu ha tillit och tålamod att allt blir som det ska.
Jag vet att det finns några som vill elda upp brevet efteråt och några som vill riva det i små bitar och lägga dem i soporna. Det är helt och hållet valfritt. Väljer du att elda, självklart eldar du upp brevet utomhus där det är säkert att elda, eller i ett säkert eldningskärl inomhus.

Skulle det vara så att du själv inte hunnit säga förlåt till en person som nu är på andra sidan? Gör då denna övning då den också fungerar i omvänd ordning. Avsluta med orden – Förlåt mig för det som sårat dig. Jag släpper nu energibanden som bundit oss samman. Jag är fri. Du är fri. Tack. – Våga också här ha tillit och tålamod att allt blir som det ska.

Det är aldrig försent att säga förlåt eller att förlåta andra.

When you forgive, you don´t change the past.
You change the future.

Kram och önskar dig en underbar helg!

Anki
www.pearlnharmony.se


– BONUS –
Läs också inlägget – Att klippa energiband. Där finns två enkla övningar som du med fördel kan göra varje vecka för att rensa bland dina energier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *