Är du en “people-pleaser”?

Är du en sån som värderar andras lycka högre än dina egna? En sån som ställer upp i vårt och torrt och alltid med ett leende på läpparna. En som anpassar tider, ändrar i din kalender så att det ska passa omgivningens. En som oftast jobbar över för alla andra har något ”viktigare” i sitt liv att göra?
Är du en “people-pleaser” – en sån som sätter andras behov före dina egna?

”people-pleaser” faller ofta för komplimanger

För vem vill inte höra att man är duktig? Vem vill inte glänsa över sin kunskap och sitt genuina engagemang. Och ve och fasa, vem vill höra att man är självcentrerad och egoistisk?! För det är man väl om man inte säger ja till andra och inte alltid ställer upp… eller?
En people-pleaser faller ofta för smickrande ord och det finns en uppsjö av människor som är experter på att veta exakt vad man ska säga. Smicker som gör att de själva slipper engagera sig, undvika att göra arbetet själv. En del är omedvetna om sin begåvning, medan vissa är fullt medvetna över hur man lätt manipulerar andra för att få sin vilja fram.

En people-pleaser har oftast dåligt självförtroende och lever på yttre bekräftelser. En inre ängslan och oro att inte räcka till eller duga som man är. Att bli godkända av andra är därför oerhört viktigt för en people-pleaser.
Men det är ingen hållbar framtid. För som jag skrev i måndagens inlägg, har man sagt ja för länge till andra går man oftast vilse i sitt eget liv… Man tappar bort sig själv och sina drömmar.

Ignorera aldrig din inre känsla

Har du märkt att i vissa sammanhang och umgängen blir du mer trött än andra? Eller om det finns någon specifik person som ringer dig så vet du i förhand att det är för att be dig om hjälp eller råd? Ignorera aldrig den negativa inre känslan som du får om den uppstår! Den känslan berättar för dig hur du skall undvika stress och vilka människor som du istället ska umgås med.
Har du svårt att säga nej? Om vi vänder på dina tankar och omformulerar dem så här istället – Säger du nej till det som hela kroppen sätter emot, då har du mer tid över till att säga ja till bättre saker som fyller dig med glädje och energi.
Snacka om självkärlek och växande!

Veckans självreflektion

Börja och avsluta varje dag med att säga tre saker som du tycker om hos dig själv, saker som du uppskattar i ditt liv. På så sätt startar och avslutar du dagen med att se allt det fina som du har, vilket är ett första led till mer självkärlek, mod att våga säga nej till andra och mer ja till dig själv. Ett lyckligare och hållbarare liv.

“Det finns alltid utrymme för att tänka på dig själv och på dina egna behov. Du är den viktigaste personen i ditt liv”

Gillade du det du läste? Dela gärna! Kram!

Anki
www.pearlnharmony.se

Läs gärna också boken – SKAPA DITT DRÖMLIV –
”Till exempel självsabotören Jante håller dig liten så att du inte gör, eller vågar göra det du vill. När Jante blir observerad blir den till en kraft som gör att du vågar göra det du vill göra”. Text ur boken. HÄR kan du läsa mer om mina tankar om boken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *